Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Στις 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Σιδηροκάστρου συνεδρίαση η οποία είχε ως σκοπό την συζήτηση θεμάτων που αφορούν το χωριό μας και την αναζήτηση λύσης στα διάφορα προβλήματα. Δυστυχώς στην συγκέντρωση αυτή η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Παρέδρου του χωριού μας κ. Τάκη Μητρόπουλου και με την συμμετοχή και συμπαράσταση του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών, δεν παραβρέθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας και αυτό μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό για την παραπέρα επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό μας και η περιοχή γενικότερα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορούν να γίνουν πράξη τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας. Η αποστασιοποίηση και η αδράνεια μόνο δεινά μπορούν να επιφέρουν. Ας ελπίσουμε ότι η απουσία πολλών συμπατριωτών καθώς και της Δημοτικής αρχής, με εξαίρεση δύο Δημοτικών συμβούλων (Θανασάς και Λιακάκης) να οφείλεται σε κακή οργάνωση και έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους των διοργανωτών και όχι σε αδιαφορία.
Για την ιστορία στην συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα εξής προβλήματα για τα οποία αναπτύχθηκε διάλογος από τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες και έγιναν διάφορε προτάσεις για την επίλυσή τους:
1. Αειφόρος ανάπτυξη Νέδας
2. Το σχολείο Σιδηροκάστρου και ο χώρος γύρω από αυτό
3. Το δάσος και η προστασία του
4. Το νεκροταφείο και ο χώρος στάθμευσης
5. Το ιατρείο (Αλεξόπουλου)
6. Ο ξενώνας και η παραπέρα αξιοποίησή του
7. Τα αγάλματα, τα σκαλιά και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου
8. Οι χώροι στάθμευσης στο χωριό
9. Ο Ασφένταμος
10. Το κάστρο
11. Δρόμοι 29ης
12. Νερό/νέα γεώτρυση
13. Αποχέτευση
14. Σκουπίδια και διαχείρισή τους
15. Τριφύλια/πολιτισμός
Τα παραπάνω θέματα που τέθηκαν πρός συζήτηση, κρίνονται ως σημαντικά για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την σωστή ανάδειξη του χωριού μας. Με την συνεργασία των τοπικών παραγόντων του Σιδηροκάστρου, του Δήμου Αυλώνος, του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και τη συμμετοχή των κατοίκων, ευελπιστούμε πως πολλά από αυτά τα θέματα μπορούν να προχωρήσουν και να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: